Szolgáltatások


A KGO az ország geometriai rendjének biztosítása érdekében kiépítette az aktív GNSS hálózatot, melyre támaszkodva referencia méréseket, DGPS, RTK és hálózati RTK korrekciókat szolgáltat a műholdas technikát alkalmazók részére. A hazai geodéziai méréseket végző műszerek kalibrálásához fenntartja K-GEO kalibráló laboratóriumot. A KGO által létrehozott Országos GPS Hálózat pontleírásai a megyei földhivatalokban és a FÖMI-ben hozzáférhetők. A KGO állítja elő a geoid magyarországi darabját, és bocsátja azt a felhasználók rendelkezésére. A GNSS technika alkalmazásának megkönnyítése érdekében a KGO kidolgozta és közreadta az EHT nevű transzformációs szoftvert, valamint annak a valós idejű változatát a VITEL-t.


GNSS Szolgáltató Központ
A GSzK támogatásával centiméter pontos helymeghatározást lehet végezni, bárhol az országban.

Kalibráló Laboratórium
A K-GEO Kalibráló Laboratórium szolgáltatásai: elektrooptikai távmérők és GNSS vevőberendezések kalibrálása.

Országos GPS Hálózat
A GNSS infrastruktúra kiépítésének első szintje az Országos GPS Hálózat.

Transzformációk
A GNSS meghatározások vonatkozási rendszere az ETRS89 (hazai viszonylatban az OGPSH), térbeli geocentrikus koordinátarendszer. A földmérési és térképezési feladatokat hazai viszonylatban a lokális elhelyezésű HD72 vonatkoztatási rendszerben kell végrehajtani.

Geoid
A GPS technika gyakorlati geodéziai alkalmazásához, amennyiben a magasság meghatározása is cél, a geoid nélkülözhetetlen eszközzé vált.